dissabte, 16 de febrer del 2013

SORTIDA A NATURSOY I CASA MAS

El dimecres 6 de febrer de 2013 vam anar a visitar dues empreses agroalimentàries de la comarca: Natursoy i Casa Mas.
Vam fer aquesta excursió perquè aquest any el tema de curs de la ZER és "la gastronomia".
Un cop allà vam fer 2 grups: uns van anar a visitar Casa Mas, mentre els altres estaven a Natursoy.

A Casa Mas, ens van donar uns vestits especials per posar-nos-els i no embrutar els aliments: una bata, un gorro, unes bosses pels peus...
Després, ens van fer posar les mans a una màquina que llençava alcohol per a desinfectar-les. Quan vam estar a punt, vam anar a visitar la màquinaria i instal·lacions.

Ens van ensenyar com preparaven el menjar (lassanya, ensaladilles, pasta...), l'envasaven (el posaven en capses de plàstic, els etiquetaven...) i els emmagatzemaven per a repartir-los. 
Quan vam acabar la visita, ens van deixar tastar unes croquetes. Eren mooolt bones!

A Natursoy ens vam dividir en grups i vam anar visitant diferents aspectes de l'empresa. Una noia ens va explicar que és millor menjar productes ecològics, ja que són saludables, han passat controls i no contenen colorants ni conservants químics. Vam estar comparant els aliments ecològicsi  els normals i vam veure que els ecològics tenien ingredients normals, mentre que els normals tenien molt colorants i conservants. A més, ens van ensenyar a distingir un producte ecològic: cal buscar un adhesiu d'una fulla amb unes estrelles. 
També vam entrar a veure les màquines i el procés de fabricació. Per fer-ho, també ens vam haver de vestir adequadament. Al final, vam anar al magatzem on ens van ensenyar com empaquetaven els productes per enviar-los.
Més tard, ens van explicar com s'ho fan per reutilitzar i gestionar els residus.
Al final de la visita ens van donar unes croquetes de mijo amb formatge i unes hamburgueses de tofu que cadascú es va menjar a casa.



Jonathan Medina i Alan Gómez

    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada