divendres, 27 d’abril del 2012

ANEM A L'AQUÀRIUM

Pugem a l’autocar molt contents i amb ganes de passar-ho bé.  Arribem, esmorzem, juguem una mica i per fi entrem! Veiem un esquelet de tauró penjat a l’entrada, baixem per una selva i anem a l’auditori.




A l’espectacle del Viatge al país de Marmarà una nena, la Mariel busca el seu Peix. S’endinsa pel mar on hi ha un cavallet de mar, una medusa, un peix amb llanterna, una balena que l’ajuden a trobar-lo. Al final el peix decideix quedar-se al mar amb els animals marins i ella torna a casa amb ganes d’explicar-ho als seus amics.



Als aquaris hem après moltes coses
*   Les parts dels peixos: aletes, opercles, brànquies, cua de tisora. Els seus colors que poden ser amb tons grisos ( peixos d’aigua freda, com al Mediterrani, o de coloraines com el peix pallasso ( peixos d’aigua calenta, com les aigües tropicals)
*    Els canvis de colors  o camuflatge (llenguado, el cavallet de mar d’algues). La sípia femella que accentúa els colors de les ralles quan vol aparellar-se.
*    La importància de la posidònia (planta marina que oxigena l’aigua per poder respirar)
*    La manera de defensar-se ( amagar els ous a la posidònia, tirar la tinta), els cavallets de mar mascles que guarden els ous de la mare a la panxa, els eriçons i cogombres de mar (punxes), les morenes amagant-se pels forats.
*   Els taurons són cartilaginosos com l’orella i tenen 5 rengles de dents perquè li cauen les de davant quan mossega. El sexe dels taurons (mascles dos penis, femelles vulva).
Al final pugem a la terrassa per dinar i pel camí descobrim pingüins, una balena gegant, meduses,  piranyes, un submarí i un camaleó. Després ens preparem per marxar i cap a casa falta gent!!!  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada