dissabte, 24 de setembre del 2016

CRÒNICA DELS GRANS DE LA SORTIDA A LA GRANJA

Ahir dijous 22 de setembre, els nens i nenes de l'Esqueix vam anar a la Granja de Santa Maria de Palautordera. Vam quedar a la Platanera a les 8:15. El viatge va ser llarg: vam trigar ben bé una hora i mitja.
Quan vam arribar, vam anar a esmorzar i havent acabat, vàrem jugar una estona tots junts. Després, ens van reunir i ens van explicar amb quina monitora aniríem. Als grans, ens va tocar la Núria, que ens va explicar què faríem durant  el matí.
Vam anar a un bosc on hi havia preparat un circuit i pel camí vam trobar animals: gallines, un emú, una vaca, cabres i ovelles: alguns van poder tocar fins i tot alguna cabra, però al veure'ns algunes fugien!

La primera activitat consistia en fer un recorregut en parelles. Un de nosaltres s'havia de tapar els ulls amb un mocador de color verd i l'altre l'havia de guiar pel camí, que estava ple d'obstacles: arbres, pujades, baixades, roques grans que et feien relliscar, arrels... Primer ho va fer un de la parella i després l'altre. A l'acabar, ens van deixar fer una volta corrent amb els ulls destapats.


Amb aquesta activitat vam aprendre que en les relacions cal actuar de manera responsable i que a la vegada hem de tenir confiança amb els altres.

Després, vam anar a una zona on hi havia material per fer proves d'equilibri: una de grup general, de grup més petit i d'individual.
Ens va costar una mica, però en la d'equilibri general vam aconseguir aguantar uns 3 segons. Era com una balança. En la prova de grups més petits (de 4 persones), vam aguantar més o menys igual. Aquesta consistia en una creu amb una motlla al mig. Els membres del grup es posaven a cada una de les puntes i s'havia d'intentar que no toqués a terra.
Per últim, la prova d'equilibri individual consistia en passar caminant per sobre unes cordes llargues lligades a un lloc segur.


Amb aquestes activitats vam veure que és necessari comunicar-nos positivament per tirar endavant les coses conjuntes i que moltes vegades no hi pensem i ens diem les coses de males maneres.

Quan vam acabar, la Núria ens va demanar que expliquéssim la nostra expliquéssim "què ens emportàvem" del dia. Al final, li vam cantar la cançó del Colacao a la Núria i ens va gravar.

Vam tornar al lloc on havíem jugat i vam beure aigua. Després ens van deixar veure els animals. Hi havia: cavalls, ponis, rucs, vaques, cabres, ovelles, conills, ànecs, oques, gallines,emús, porcs, senglars...

Després vam anar a dinar i quan la gent anava acabant podien jugar. A dos quarts de quatre vam tornar cap a Monistrol.

Va ser una excursió molt divertida.

Aniol i Berta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada