diumenge, 2 de novembre de 2014

CRÒNICA DE LES COLÒNIES A BARCELONA

DE MONISTROL A MONTJUÏC... COMENCEN LES COLÒNIES (Aina Cardona)Quan vam arribar a Barcelona, a l’autobús van pujar els mestres del camp d’aprenentatge i ens van passar uns fulls: en el primer hi havia els monuments que veuriem fins arribar al castell de Montjuïc i a l’altre hi havia un mapa dels carrers per on passàvem. Vam veure les torres Venecianes, l’estadi olímpic Lluís Companys, la torre Calatrava… 


Quan vam arribar al Castell vam esmorzar i després ens van repartir en 3 grups. Cada grup va pujar a dalt del castell i vam observar el que es veia des d’allà. També ens van explicar que aquella muntanya era molt trista, ja que en més d'una ocasió s'havia bombardejat i controlat la ciutat des d'allà. Des de la distància, vam veure la Sagrada Família, la Torre Agbar, l’Hotel Vela...

DINAR... I CAP A L'EIXAMPLE! (Txell Rudol)
Quan vam acabar de dinar, ens vam reunir a la sala Gaudí per fer una activitat amb les tablets, que era com un petit examen sobre el que havíem fet a Montjuïc.
Després, ens vam separar en tres grups i vam anar a l’estació del metro de Vallcarca (línia verda) i amb metro vam anar cap al Passeig de Gràcia. 


Vam veure la casa Batlló, la casa Lleó i Morera i la casa Atmeller, totes tres cases modernistes. A mi em va agradar més la casa Batlló, perquè tenia molts colors i era molt bonica.
Després vam fer una activitat amb sonòmetres, que serveixen per saber tot el soroll que hi havia, també vam comptar els cotxes que passaven.

Quan vam acabar, vam berenar tots junts molt ràpid perquè tots teníem moltes ganes d’anar al Laberint d’Horta.

DESCOBRINT EL LABERINT D'HORTA (Cristell Medina)


El  primer dia, al voltant de les 6 de la tarda, vam anar al Laberint d’Horta, que està fet d'uns 750 xiprers retallats. El  primer que vam fer va ser deixar les  motxilles a un armari per poder moure'ns còmodament. Seguidament, vam anar al laberint, on tothom va saber arribar a la sortida, tot i que a alguns els va costar una mica. Ens va agradar molt!

I ACABEM EL DIA A L'ALBERG (Xènia Estrada)
La instal·lació a l’alberg la vam fer quan vam arribar, pels voltants de les 7:30 de la tarda. 
A l'escola ens havíem distribuït en parelles o grups de tres i allà, els mestres ens van repartir a les habitacions de manera que ens barregéssim alumnes de Monistrol, Mura i Calders.
Quan vam desfer les maletes, ho vam ordenar tot, vam fer el llit i vam jugar una miqueta a les habitacions amb els companys.


A les 20:00 més o menys, ens van avisar per anar a sopar. Podíem escollir crema de verdures o arròs i de 2n truita o tall arrebossat.


Quan vam acabar, ens vam dutxar i a les 22:00 aproximadament vam anar a  mira una pel·lícula que es deia Bee movie. Els mestres havien preparat crispetes i ens les vam menjar mentre miràvem la pel·lícula. Quan va acabar, vam anar cap a les habitacions.

DIJOUS: DE BON MATÍ... CAP AL PARK GÜELL! (Queralt Vall)
Entre dos i tres quarts de 8 els mestres ens van despertar, ens vam vestir i vam baixar a esmorzar. Hi havia suc, llet, croissants, pa, mantega, melmelada i cereals.
Un cop vam acabar, vàrem ajuntar-nos amb els grups de treball i vam agafar el bus 92 per anar al Park Güell.


Allà vam veure: una construcció que semblava un elefant i que quan el van dissenyar servia com a pàrquing, el drac, unes columnes que servien per fer el mercat, la casa de l'Eusebi Güell, les dues cases de l’entrada que eren del recepcionista, la plaça amb el banc trencadís, el garrofer...
Quan vam acabar la visita, vam tornar a agafar el bus i vam marxar cap a l’alberg a dinar.

I A LA TARDA... AL MNAC... AMB SORPRESES INCLOSES! (Samuel Saiz)


Vam anar a l’alberg a dinar. Després vam anar al Museu Nacional d'Art de Catalunya. Abans d'entrar vam trobar que feien un ral·li, i com que estaven alguns carrers tallats vam haver de fer molta volta. Van ensenyar-nos quadres i creacions modernistes. En els quadres es veia que en aquella època, les noies no podien beure alcohol, ni portar pantalons... A l'acabar de visitar l'exposició, vam fer un taller on en parelles havíem de crear dones modernistes fent un collage.

I DESPRÉS... RAL·LI I JOC (Isaac Junyent)

Vam sortir del MNAC i vam berenar a les escales de davant del MNAC . Vam menjar magdelenes amb xocolata mentre vèiem el ral·li Catalunya - Costa Daurada. Al cap d'una estona, quan ens en vam cansar, vam anar a un parc on vam jugar força estona i quan es va fer fosc vam sopar.

ESPECTACLE DE LES FONTS DE MONTJUÏC (Jordi Estrada)


Després de sopar, vam anar a veure les fonts màgiques de Montjuïc.
Hi sortien tots els colors: Rosa, vermell, blau, verd, taronja i groc...i també se sentien cançons de fons. Mentre feien l’espactacle de les fonts encara feien el Ral·li Catalunya - Costa Daurada i per això ens va costar arribar-hi...fins i tot vam haver de creuar unes tanques de seguretat!
Al cap d’una estona, vam marxar amb parelles perquè hi havia molta gent i hi havia perill de perdre'ns. Vam arribar al metro a l’estació d´Espanya i vam anar fins a Vallcarca.
A l'alberg, alguns es van dutxar i d’altres es van preparar per dormir.

I L'ÚLTIM DIA DE COLÒNIES... (Nicolae V. Darloman)


Quan ens vam despertar, vam preparar una mica les bosses i vam baixar al menjador per esmorzar. Quan vam acabar vam anar fins les Rambles on vam visitar el Mercat de la Boqueria. Allà vam visitar les parades i vam comparar els preus del menjar amb el que havíem mirat a Monistrol i també vam buscar coses que ens deien els mestres del Camp d'aprenentatge.
Llavors vam anar a fer-nos una foto amb el Pinotxo, que és un senyor bastant vell, però molt simpàtic, que té un bar.

De sorpresa els mestres ens van comprar un suc de fruites a cada un. Quan vam tornar a l'alberg, vam dinar, vam jugar un i vam agafar l'autobús que ens va portar a Monistrol.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada