dissabte, 14 de març del 2015

BON SUPER PI DAY!

Cada 14 de març, en l’escriptura americana 3/14, se celebra el dia "pi", perquè coincideix amb els primers decimals d'aquest nombre que s'utilitza molt amb les matemàtiques (3,141592653...).
A més, se sol celebrar a les 1:59 AM que és la màxima aproximació possible amb aquestes dades a la seqüència infinita de decimals: 3,14159. 

A alguns llocs, sobretot anglesos, matemàtics i professors de matemàtiques organitzen reunions i festes en aquesta data en honor de "pi". A l'escola, els alumnes de Cicle Superior hem fet (i la setmana vinent seguirem) unes activitats sobre aquest nombre.

Ahir, per exemple, vam escriure Pi-Relats, que són textos on s'amaga el número pi, ja que cada paraula del text conté la quantitat de lletres dels dígits de Pi. És a dir, la primera paraula té 3 lletres, la segona 1, la tercera 4...



Aquests són alguns dels nostres Pi-Relats: 3,14159265358979323...
  • CRISTELL: Com a gran i tenaç pensament de ximple...
  • NICOLAE: Amb l'àvia a caçar caimanets de terres. Nedar per nedar...
  • ISAAC: Sis o vuit i dotze... absorbint el xoriço negre!
  • QUERALT: Ell i ella i l'Anna caminaven al carrer Fèlix cap avall, vigilant.
  • AINA: Amb l'aire a tocar, lentament es formen, sense cap pausa, torrents preciosos, xocaven lentament amb el mar.
  • TXELL: Amb l'àvia i tieta bucejarem la platja. Farem una mitja xirimoia lentament. Estarem estirades amb el sol constant.
  • JORDI: Ell i ella i Ramon caminaven de costat, entre les runes, saltaven, brincaven... Miraven espantats com el sol s'amagava als boscos.


Avui dissabte 14 de març ( Dia de Pi), és el “super Pi day” (3/14/15), perquè coincideixen els decimals amb l'any. Hem programat aquesta entrada del bloc perquè es publiqui a les 9h 26 minuts i 53 segons, el moment més pi del dia! 


Tingueu un feliç dia PI!!!!

Alumnes de la Classe Musicals

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada