dimarts, 11 de desembre del 2018

CULTURA EMPRENEDORA A L'ESCOLA... ANEM ENGEGANT!

Un dia va venir un noi que es deia Nil i va ensenyar-nos quins tipus d'empresa hi ha. Hi havia 2 tipus importants: societats de capital i societat cooperativa. En les de capital és una persona que fa la inversió (i per tant és el cap): inverteix i si guanya diners se'ls queda tots ell i si els perd els perd ell. Ell és qui pren les decisions i la resta són treballadors que no poden decidir.
En canvi, en la societat cooperativa, tots són socis, tots posen una part del capital inicial, les coses les decideixen entre tots, el que guanyen s'ho reparteixen entre tots...


Uns dies després de la xerrada, vam haver d'escollir què volíem fer, si una cooperativa o una empresa. Va sortir que tots volíem una cooperativa. Vam començar a pensar quins noms podria tenir la nostra cooperativa. Tots vam fer propostes i quan els vam tenir tots vam mirar quins tenien les característiques d'un bon nom (fàcil de pronunciar i recordar, que cridés l'atenció, que tingués relació amb nosaltres i amb el que volíem fer...).

Clicant sobre la foto es pot veure el recompte de valoracions dels noms.

Després de valorar els noms, ens vam quedar amb uns quants i vam votar el que més ens agradava.

Podeu veure totes les fotos aquí.

Al final, el nom que va guanyar és...

EMECO

Anthonny i Noemi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada