divendres, 30 de novembre del 2018

FEM PIANOS AMB MAKEY MAKEY

"El Makey Makey és una placa que fa creure a l’ordinador que gairebé tot és un teclat, sempre que sigui conductor".

Fa uns dies vam començar a descobrir el Makey Makey fent sonar uns pianos. El Makey Makey serveix per controlar algunes tecles de l'ordinador amb objectes que siguin conductors de l'electricitat (aigua, plantes, plàtans...). S'ha de fer servir Scratch per dir què ha de fer cada tecla. S'ha d'endollar a un ordinador perquè sinó no sonaria.
El Makey Makey format per una placa amb dibuixos de les tecles (fletxes, algunes lletres, espai...) i uns cables que s'han de posar al lloc de les tecles que volem fer servir.

Ens van dir que havíem de fer un piano. Vam dibuixar les tecles i llavors posàvem objectes conductors (trossos de fulla, trossos de poma, tisores, trossos pintants amb llapis de grafit,  plastilina, gots d'aigua). Vam programar a Scratch què havia de fer cada tecla i vam posar els cables. Cada grup va fer sonar el seu piano. El de les pomes no va funcionar perquè es va mullar tota la taula i sonaven totes les tecles a la vegada i el de plastilina primer tampoc perquè no era connectora, però vam posar-ne una altra que sí i llavors sí que va anar. 

Mireu com sonaven els nostres pianos!


Jan

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada